Det blir aldrig som man tänkt sig.

Jag vet inte vad jag hade för rosamolnssyn på den här sommaren.. Att allting skulle lösa sig jättefint med att bo på två ställen och att Fredrik skulle kunna vara här halva veckorna med mig. Det är inte bara så enkelt.
Jag hoppas verkligen att det blir mer så om ett par veckor då han har kommit in i jobbet på ett annat sätt, och kan sitta här nere och jobba.

Nu börjar det verkligen närma sig Ölandsresan. Får faktiskt en klump i magen när jag tänker på det. Det kommer säkert att blir jätteskoj, men jag är en sån som hela tiden tänker på pengar, kanske just för att man inte har så många.. Har jag verkligen råd? Kommer jag få äta någonting sista veckan innan lön? Har jag råd att köpa den här broccolin? Jag får ju 4 paket snabbnudlar för samma pris. Ett rent helvete är vad det är, för det värsta jag vet, är att behöva be mamma eller pappa om hjälp. Vara sig det gäller välgörenhet eller att låna. Hatar det. Och det är inte stolthelt. Det är ångesten över att ha det hängande över sig. Kommer jag kunna betala tillbaka nästa månad?

Jobbar kortdag idag. Det känns i alla fall skönt. Så då åker jag hem till Umeå i eftermiddag. Lite som måste fixas före resan, samt att det är premiär för sommarens gammeldans på Gammlia. Skoj!

Nej... Dags att börja förbereda för dagen.

Inte direkt tidsfördriv.

Nu har jag så smått börjat uppdatera det som ska bli den nya handarbetsbloggen.
Den heter Knit a little och den hittar ni här.

Handarbetet tar fruktansvärt mycket tid nu. Det bara sprutar idéer ur huvudet och ner i skissblocket. Vill bara göra alla projekt på en gång, men har nu faktiskt varit så duktig och lagt band på mig att jag ska avsluta ett projekt innan jag får börja på något nytt. Jag har varit så pass snäll att jag inte behöver avsluta alla innan jag får påbörja något. 3-4 projekt samtidigt är optimalt. Då kan man byta när man blir lite less. Sen kan det ju bli så att man jobbar mer på ett av dom i perioder, och just nu är det Svärmorssjalen som gäller.


Midsommar i bilder.


Midsommar.

Vilken underbar dag det blev! Och kväll!
Finns så mycket att komma ihåg från den kvällen. :) Vissa minnen hamnade på bild också. Och film. ;)
Återkommer med diverse bilder senare. Just nu håller vi på att göra oss klara för att åka på 3-årskalas. :)

Handarbete.

Håller på att försöka bygga upp en ny renodlad handarbetsblogg. Som kanske med tiden kommer att överta hela bloggandet, men det låter jag vara osagt än så länge. Blir bara så frustrerad när det inte blir som jag vill. Men man lär sig väl någonting för varje litet fel man gör antar jag.. ;)

9 to 5

Men ååååå....!
Sur blir jag... Jävla internet/dator.... Här har man suttit och skrivit ett relativt långt inlägg och sen när man ska publicera så bara försvinner det i etern!!
Ajja, det kanske dyker upp, vem vet.
Vem vet, kanske det här också bara försvinner.
Skit.

Flickorna på TV2.

Jag tror aldrig jag har varit så lycklig över att kunna titta på "ettan" och "tvåan"!!
Fredrik tog ner TV:n idag. :D Vill som sagt inte spendera mer tid än nödvändigt i de gemensamma utrymmena...
It's nasty..

Räääser.

Slut.
Ont i fötterna.
Inte van att stå en hel dag.
Trött i huvudet.
Ensam.
Längtar tills han kommer.
Bara. Så. Mycket. I. Huvudet.

Ska nog sätta mig och sticka en stund och titta på nånting hjärndött.
På datorn.
Ingen TV.
Vägrar de gemensamma utrymmena tills vi har steriliserat.

Som att lära sig cykla.

Jaha ja... Lite måste jag säga har försvunnit under de här veckorna jag har varit ifrån apoteket. Man kom ju in i det så bra mot slutet. Men mycket verkar finnas kvar (tack du gode för det!), så det är bara att andas djupa andetag så ska det här nog gå bra ska jag se... Självpeppning kallas det här.
Kärleken är nog snart här, dock lite senare än vad vi hade bestämt, men vad hade jag egentligen förväntat mig? Det är ju inte direkt ovanligt att han inte är i tid... *grymtar lite*
Då ska vi tömma bilen på grejs som vi inte behöver i helgen, och bära upp det till lyan. 3½ våning utan hiss, jippie, få i oss lite mat och sen storma vidare till mamsen.
Ska ägna några sista minuter till att läsa lite till och sen får han faan vara här!

Fredag.

Om ett par timmar bär det av söderöver, och jag har bara sån ångest just nu över att jag ska glömma nånting....
Men det är ju inte direkt som att flytta till andra sidan klotet. OM jag nu glömmer någonting så åker jag ju hem över midsommar, eller om det är riktigt kris så får kärleken komma ner med det. Så enkelt är det. :)
........ Kom just på att schemat kan ju vara bra att ha med sig....... Där ser ni, att så här är det! När man pratar om det så kommer man på saker som man måste ha med sig som man inte har tänkt på tidigare. :)
Och nu hoppas jag bara att det finns en nätverkskabel i lyan, annars är det prio ett att införskaffa!! Jag kallar det lyan för det är faan inte större... :P

Dags kanske att äta lite frukost, i alla fall så man står sig ner till övik. Får äta nått lunchaktigt när jag kommer ner.

Done!

Oh my god..
Jag fattar inte vad jag just har gjort.
Som sagt tidigare så ringde dom och sa att jag kunde hämta min penna, så jag var ner på stan och gjorde det. Sååå fin den är!!



Jag blir nästan tårögd (skitbilder jag vet, men det är det bästa som går att åstadkomma med en mobiltelefon och en lite skakig hand).

På väg ner på stan så fick jag åka förbi på universitetet och hämta mitt examensbevis!! :D Så nu behöver jag inte vänta på posten längre. ;) Så därför så passade jag på att dra kopior nere på bokhandeln på en gång. Då fick jag dom validerade på en gång också. Och nu, hemkommen för en stund sedan, har jag betalat in ansökningsavgiften till socialstyrelsen, samt att jag har gjort i ordning ansökan, så nu behöver jag bara slicka igen kuvertet och lägga det på lådan. Det har redan frimärken and everything. :)
Men det tänker jag inte göra förrän imorrn. Ska visa upp det för chefen imorrn innan jag skickar det så det är grönt med henne också. :)
Guuud så spännande det känns. :D

Tar bussen ner till Övik imorrn kl 12.05. Hämtar nycklarna till lyan och kollar läget där, och sen en sväng på stan på jakt efter den nya väskan, och sen ett par timmar på apoteket (fräscha upp dataminnet lite).

Ja ja ja, jag vet att jag ältar, men det skiter jag i! Allting är bara så spännande just nu, och jag har kortminne som en guldfisk, så jag vet inte vad jag redan har sagt. Det får ni ha överseende med, that's just me. :)

Snabba puckar.

Wohoo!
Dom ringde just ifrån Åkerbloms, och min penna är klar!! :D
Då måste jag åka och hämta den nu i eftermiddag!

Ringde precis examensenheten för att höra om hur det ligger till med examensbeviset. Skulle ju vara super om jag hann få det innan imorrn... Om jag kunde åka och hämta det där så dom slipper skicka det och så. Tänkte att man kan ju fråga i alla fall. :)

Å va roligt det kändes med pennan!! :D
Jippie!!!

Då blir det till att ringa upp examensenheten igen om en liten stund (hon var och fikade), se klart SATC, och sen ner på la stada en sväng.

KUL KUL KUL!

Packa pappas kappsäck.

Jaha ja, så imorrn är det alltså dags att dra sig söderöver.
Först en sväng ner till Sollefteå över helgen, och sedan upp till Övik på söndag.
Börjar kännas pirrigt i magen redan nu faktiskt... Första arbetsdagen på måndag.
Håller på att knåpa ihop en lista så att jag inte ska glömma en massa. En kolumn för "Ta med" och en kolumn för "Handla/skaffa".
Blir ganska mycket ser jag nu. Mycker mer än vad jag hade föreställt mig. Himmel så mycket rat man behöver! ;)

Håller på att bekanta mig med en ny community. Jätteroligt är det! Bara konstiga människor som jag med samma stora intresse, och nej, då menar jag inte Dansmaffian. Tycker faktiskt att den sidan är lite tråkig. Man skulle kunna göra ganska mycket för att spejsa upp den.

På tal om spejsa upp så kanske man ska ta tag i designen av andra bloggen idag. Det är ju så fruktansvärt tråkigt väder ute... Fram med kameran. Men först, lite mat i magen.

Rastlöshet.

Okej, nu får det snart vara nog. En himla tur att jag börjar jobba på måndag, för nu klättrar jag verkligen på väggarna!!
Jag får i alla fall mycket gjort på handarbetsfronten. Nu kan jag faktiskt avtäcka de första bilderna på det "hemliga" projektet, och nu kan jag ju också berätta vad det ska bli.
Det är mitt allra första projekt i mönsterstickning, och det ska bli en sjal, "Svärmorssjal" heter den. Inte så j*vla illa för att vara första försöket av mönsterstickning någonsin. :D
Och färgen måste man ju bara älska. ;)




Lite svårt att få en bra närbild med mobilen, vilket behövs för att kunna visa det söta mönstret. ;)

Dans ikväll: Zlips på Baggböle. Inte jättepeppad, men jag hoppas att det blir kul i alla fall.
Fick höra i lördags av en person att jag är snäppet roligare att dansa med när jag är lite onykter. Tog väl inte riktigt det som en komplimang, men jag tar mig väl ett par glas innan kvällen då..
Dags att börja i såna fall.

Designnoja.

Undra sa flundran om man inte ska sätta sig och designa färdigt andra bloggen idag?
Känns inte motiverande att uppdatera den när man tycker att den bara ser tråkig ut...
Kanske det kanske. :)
Ska i alla fall åka en sväng på Myrorna idag. Det var alldeles för länge sen. Där brukar det kunna finnas många trevliga handarbetspåsar för en billig peng, samt stickor och virknålar i alla varianter och storlekar. :)
Kanske blir det en sväng ner på stan idag också för att fortsätta snoka efter den där väskan.....

Hemma från staden.

OJ!
Aldrig har jag ens kunnat drömma om att en dag själv på stan kunde vara så underbar!!
Började med att lämna tillbaka några böcker på biblioteket, samt att jag lånade nya mysiga handarbetsböcker (SKOJ!!). Gick sedan vidare till Nicole, där jag i fredags spanat in en tröja som jag nu hade tid att prova, men var inte riktigt nöjd.. Hatar att vara "mellan storlekar". I den mindre blir brösten platta, och i den större storleken ser det mest ut som ett militärtält, men ett militärtält som sitter bra över bysten. Inte skoj alls. :(
Så jag lunkade vidare till Åkerbloms (aka Bokia) och lämnade in min fina penna som jag fick i examenspresent av svärföräldrar, svåger och svägerska med familj för gravyr. Lycklig blev jag när hon trodde att det skulle gå bra att få in två rader. Nu väntar jag med spänning!! Skynda skynda! :D
Efter det svängde jag in på Kjellins Guld, där jag fick ett presentkort i examenspresent av pappa med fru, och bytte in det + 200 kr mot ett underbart nytt Efva Attling-halsband. Det tredje i samlingen + den fantastiska ringen jag fick av min mor i examenspresent.
Och när jag var så nära så kunde jag bara inte låta bli att smita in på mysigaste garnbutiken (ligger bara på baksidan av Kjellins!), och där införskaffade jag material åt något som ska bli min egen examens-/stolt-över-mig-själv-/klapp-på-axeln-present. Det blir någonting alldeles nytt att prova på för mig. Att det är stickning kan jag avslöja (vad annars? :P) men jag tänker inte visa någon bild på hur den ska se ut, i fall att det blir totalt misslyckat eller att jag inte klarar av det. Så bild får komma i efterhand. :) Nu när man inte är student längre och inte har huvudet fullt av plugg hela dagarna, samt att vi kommer vara särbo delar av veckorna, och för att jag inte jobbar fullt alla dagar, och för att jag då kommer att ha lite fritid (WHAT?! :D) att fylla ut nere i Övik, så kommer det nog bli en hel del handarbete, och jag ser bara sååååå fram emot det!! :D Kommer därför att ägna någon dag här i veckan till att designa om min hantverksblogg och börja uppdatera den lite mer aktivt. Skriva om hur det går med tröjan jag tvingades riva upp men som nu är i full gång igen, det nya "hemliga" projektet, min nya idé om att jag ska försöka designa något eget plagg (nu får vi se hur DET går, men ska ge det ett försök i alla fall, designa är ju så kul!), och mina andra små projekt som jag har igång.

Lite bilder på mina fina presenter från helgens uppvaktning minus pennan, bilder kommer på den när den är graverad och klar. :D


Och bilder på dagens hantverksinhandling/-låning. ;)

Garnet är som sagt till det "hemliga" projektet. ;) Tunnt tunnt lurvigt mjukt mysigt mohairgarn, självklart i rosa. ;D

Nu är det dags för lite mat och sen tror jag att jag ska sätta igång så smått. ;)

The new life.

Helt knäppt.
Har varit helt ledig i inte ens en halv dag och jag klättrar redan på väggarna. Risken finns nu att hela veckans småpyssel görs idag... Inte bra för resten av ledigheten.

Helgen har varit väldigt intensiv, men HELT fantastisk!
Tack ALLA för ett minne för livet!!
Lägenheten doftar fantastiskt av alla blommor. Kan knappt bärga mig tills jag kommer ner på stan för att lämna in för gravyr och välja ut present och köpa nytt-liv-väska, d.v.s. en väska som INTE rymmer ett A4, som INTE har Umeå Universitets logga och som jag INTE har släpat på varje dag i 4 år. CAN'T WAIT!!! :D :D

Nej, nu måste jag göra någonting!! :D

Ett nytt liv.

En ny titel. Ett nytt liv.
Nu är det över. Helt över. Nu väntar jag bara på att examensbeviset ska dimpa ner i brevlådan.
Nu är jag inte längre student.
Jag är farmaceut. Och om några veckor till och med legitimerad farmaceut.
Oj.... Nu måste man verkligen bli vuxen.

GLÄDJE!

JAG ÄR FÄRDIG!!

Både opponeringen (fick kommentaren "klockren!" av två handledare/kursansvariga som var med) och presentationen (examinatorn inledde med: "Ja, jag vet inte vad jag ska säga. Arbetet är jättebra".) gick jättebra. Fick så mycket beröm så jag blev jättegenerad. Röd som en tomat och stirrade bara ner i golvet med några mumlanden..
Lite pinsamt, men who cares?! :D
Fixade den lilla mening som skulle till i en figurtext igår kväll och skickade in det direkt. Och jag som hade vigt hela måndag och kanske lite av tisdagen till revidering...! Vad ska jag nu syssla med till veckan??
Kollade mailen nu för ett par minuter sedan och då hade examinatiorn redan svarat.

Jag är GODKÄND!!

Vilket betyg vet jag inte och det skiter jag i just nu om jag ska vara ärlig. Men jag är FÄRDIG! Jag är färdig med min utbildning. På lördag kl 12 är jag officially a grown-up!
I know, skrämmande va?! :D

Look out världen, here i come!

D-day.

Fy fan...
Återkommer när det är över.

Day before D-day.

Imorrn är det alltså dags. Jag känner mig förvånansvärt lugn måste jag säga... Inte ett dugg orolig. Än i alla fall.
Är dans på Baggböle ikväll, men jag stannar hemma. Älsklingen får åka själv. Ska vara hemma och slappa och försöka ladda upp lite inför imorrn i alla fall.

Lite bilder från helgen och gårdagens lite sorgliga farväl.

Brännbollsyran lördag.

Är han inte fin pojken min så säg! *blir fortfarande helt pirrig*

Gårdagens lite halvsorgliga farväl av datasalen.
(verkligen farväl, dom börjar riva taket på måndag!)

Detta har varit vardag i tre år, och nu är det slut! Oh I'm gonna miss u guys!!! :(

Fick ta skydd i bilen idag när jag kom hem. Precis när jag skulle kliva ur brakade världens hagel-/regnoväder lös.

Lite ovanlig syn i JUNI!

Din värsta fiende.

Jag är en bra lyssnare. Jag är en förstående person. Jag försöker alltid att motivera dom som jag märker behöver det.
Men jag klarar inte av när folk gnäller.

Gnäll inte, när det är du själv som har satt dig i skiten.
Gnäll inte, när du hela tiden gör prioriteringar som gör situationen värre.
Gnäll inte, när du vet att jag har det minst lika jobbigt.

Just nu går jag verkligen på reserven, och ja. En stor jävla dunderförkylning bara ligger och bidar sin tid, tills dess att jag vågar slappna av. Då kommer den slå till. Det är en kamp bara att ta sig ur sängen på morgonen, för jag är konstant sååå trött, sååå sliten. Men jag gör det i alla fall.

Jag kliver upp.
Jag gör mina måsten, även fast jag bara vill kräkas åt det varenda sekund.
Jag kämpar. Jag sliter.
Jag gör det för att jag inte har något val, om jag vill komma nånstans i livet.

Hur mycket det än tar emot.
Hur pissigt jävla skittråkigt det än känns.
Hur mycket jag än bara vill rulla ihop mig i ett hörn och gråta som ett barn i tre dygn.

Jag gör det.
Så kom inte till mig och gnäll, när du inte gör någonting åt det.
DU är DIN värsta fiende.

Sista veckan!!!

HELT SJUKT!!

Fyra års studier (3+1) är till ända! På lördag alltså.
Jobba med opponeringen nu måndag och tisdag, onsdag blir det till att ordna det sista med presentationen.
Torsdag: exjobbsredovisning
Fredag:...... INGENTING vad jag vet! :D Är sugen att gå och lyssna på ett arbete men får se, på kvällen blir det i alla fall examensmiddag med klassen. Och vin. Och lite mer vin.
Lördag: EXAMEN

Hör ni inte hur otroligt sjukt det låter?!
E-X-A-M-E-N
Fattar det inte. :D

RSS 2.0