Joyful!

Joyful joyful lord!
Julen är räddad. Jaja, lite i alla fall. Inte för att den skulle ha blivit katastrofal annars, men mycket sämre i alla fall.
Sambon har lyckats byta bort juldagen, så han behöver inte jobba då!! :D
Det kändes inte speciellt ljust och skoj att han skulle jobba både juldagen och nyårsdagen.... Men nu blir det bara nyårsdagen, och istället får jag ha honom hos mig hela julen. :D *överlycklig*

Han är nog hemma vilken sekund som helst nu, och då återstår frågan om hur vi ska göra ikväll. Ska vi packa ihop och fara upp nu ikväll, eller ska vi sova hemma i natt och åka upp imorrn bitti. Båda alternativen är mysiga på sitt sätt... Svårt.. :)
Men som sagt... Jag hör nog nyckeln i dörren vilken sekund som helst.. Och då får vi bestämma då. Men jag har sagt att jag tycker att han ska få som han vill, eftersom vi ska vara med hans familj.

Kan inte fatta att det är julafton imorrn.... Har inte alls haft samma "uppladdning" som tidigare år. Har jobbat som en galning in i det sista, så har det inte varit tidigare. Då har man i alla fall haft dan före dopparedagen ledig och då haft möjlighet att komma in i svängen. ;)
Var på stan och inhandlade de sista julklapparna idag också. Jag hör inte till dom som har den bästa framförhållningen när det gäller klapphandlingen. Mest för att jag aldrig vet vad jag ska köpa... Hade jag bara vetat det så hade jag varit klar i oktober!! Men som vanligt blev det inte så. Men nu är allt klart i alla fall, och jag är hyffsat nöjd. Hoppas bara att mottagarna blir detsamma. Men det är ju tanken som räknas. Har lite ångest dock över sambons reaktioner. Han är jättesvårt att handla till, och jag vill verkligen att han ska bli nöjd.... Men kan han inte uppskatta gesten så kan han ta sig där solen inte skiner, för jag har slitit som ett djur för att det skulle blir bra. Så det så! :)

Jag blir som ett stort barn när det är jul. Jag är fortfarande lika nyfiken på vad jag ska få i julklapp, och kan inte låta bli att klämma bara liiiiite..... :D (Nej mamma och pappa, jag har inte tjuvat! Bara sneglat ned i påsarna...)

Helgen i Sollefteå var jättemysig.
På fredagkväll var vi hemma hos pappa och åt middag. Jäääääättegod mat och mysig stämning. Kvällen slutade tråkigt nog ganska abrupt, då jag och sambon var tvungna att dra oss tillbaka pga att ett migränanfall jag hade haft känning om bestämde sig för att bryta ut. Jag blir som en zombie.
På lördagen drog jag ned en sväng på stan för en fika med en kär vän som jag träffar alldeles för sällan, medan Fredrik och mamma fick roa sig med att släpa in julgranen.
När jag kom hem igen till mamma efter drygt en timme (ja, det blev tyvärr en snabbfika), doftade hela huset av julgodis. Eftermiddagen ägnades åt att baka flera olika sorters julgodis, vilket jag absolut tycker att vi ska göra till en tradition mamma. Du har helt rätt. Varför ska du stå och laga sånt själv på kvällarna, när vi kan göra det tillsammans som en del av julstämningen? :)
Sen på lördag kväll ögnade vi på Dansbandskampen, som ju alla vet blev en enorm besvikelse, så vi pratar inte mer om det.
På söndagen fick vi främmande från Kramfors. Mycket trevligt.

Nej men vart håller han hus? Inte tar det en halvtimme att köra hem..... Fast han är ju inte känd för att vara den allra snabbaste...... ;)

God jul på er allihopa!

Dan före dan före dan före dan före dan före dan före dopparedan.

Phew.... Undrar om det där vart rätt...? Jo det blev det nog.
Här (aka på bloggen) har varit stiltje nu några veckor. Har inte glömt bort den. Har bara haft mycket annat i skallen.
Men idag gjorde jag sista skoldagen före jul. Nu bär det inte av till universitetet förrän 7:e januari. Här tar vi inte hänsyn till nån trettondagsafton inte.

Är lite nervös/orolig över hur julen kommer bli.
Julen är för mig helig. Det har alltid varit en stor högtid i våran familj, och vi har alltid haft ganska fasta traditioner runt jul. För oss är inte jul bara julafton och sen är det över. Det är minst tre dagars firande och mys.
Kvällen före klär vi julgranen allihop tillsammans, dricker glögg och äter knäck. Sen sitter vi och spelar kort in på sena kvällen och skrattar och myser på. Sen är ju förstås julafton den stora dagen, och den firas väldigt traditionsenligt med julgröt, julbord, Kalle Anka & Co, paketöppning och julmusik. Men sen har vi juldagen, då man får åka på julotta (om man nu orkar ta sig upp det vill säga), och då man får titta och "leka" med sina julklappar och bara ha en allmän mysdag med sina nära och kära. Detta är också dagen då den ökända julklappsleken äger rum..... Alla kommentarer är överflödiga. ;)
Sen på annandagen fyller lillebror år, så då blir det också firande. Dock inte julfirande men i alla fall.

I år vi för första gången fira jul tillsammans, och det med hans familj... Och jag ser fram emot det. Det ska bli spännande och mysigt på sitt sätt. Men det blir så annorlunda mot för vad jag är van, och då jul är så heligt för mig så kan jag inte hjälpa att jag blir lite nervös och rädd. Sen hjälper det inte att sambon jobbar till kl 22.00 dagen före julafton PLUS att han jobbar juldagen!! Hur ska det gå?! Ska jag sitta hemma ensam på juldagen?! Jag får en liten mindre panikångest bara jag tänker på det..... Men det ska nog gå bra...... Hoppas jag.....

Annars blir det inte så mycket jullov. Det blir mest juljobb. Men det är bra. Pengar är bra....

Det har också börjat pirra i magen inför praktiken.....! Det är ju snart ju! Sista terminen är ju snart ju!!
Det är helt sjukt galet va fort det har gått...

Nej, nu ska jag nog värma mig lite glögg, tända adventsljusstaken och mysa ner mig i soffan. Om jag börjar lite mini mini med julfirandet redan nu och sprider ut de där tre dagarna som jag brukar få ha över en hel vecka så kanske jag överlever i alla fall... ;)

KATASTROF!!

Helt jävla katastrofalt!!!
Hur är det möjligt?!?! Dansbandssverige står stilla just i detta nu, i alla fall hela den dansande delen. Kanske inte alla gamla gubbar och kärringar som sitter hemma och bara tittar på Dansbandskampen, men alla vi andra, som faktiskt brukar vara ute och dansa till dessa band som är med i tävlingen.. Vi är mållösa.............
Det är SKANDAL att Zlips och Shake inte gick vidare! Speciellt att Zlips inte gick vidare.
Usch, jag är riktigt upprörd!!
Fy skäms på er allihopa!!

Snygg som få.

Jaha...
Då sitter man här igen då...
Nej, skämt åsido. Sambon är och svänger sina lurviga med en killkompis, medan jag sitter här hemma själv i soffan med mitt vinglas. Får verkligen se till så att det här inte blir en vana... :P Jag som typ aldrig dricker alkohol, har nu två helger i rad suttit och smuttat på ett gott rödvin. Men jag är ganska säker på att det inte klassas som nått hårdare missbruk.. ;)
Och nu väl inne på det tredje glaset så börjar jag känna mig riktigt snygg. :D
Varmt och mysigt. :)

Sitter och spelar lite poker och har kommit fram till att jag spelar riktigt jävla bra med lite spetsat blod. :D

Imorrn kommer pappsen med fruga till stan. Fika med dom på stan innan dom ska företa sig lite julshopping.
Och på söndag blir det julmarknad, på riktigt den här gången. :) Nu är det i alla fall rätt helg.
Men just det! Imorrn är det ju Vinterstudion typ hela dan.... Hur ska detta gå?! Skidskyttet är ju livsviktigt, resten skiter jag i.....
Får försöka få ihop dagen i alla fall.... Ingen panik.... En klunk vin till så löser sig allt. :D

Utmaningen är antagen!

... och nedräkningen har börjat.
Var och sprang igår för första gången på huuur länge som helst, och jag blev jättelycklig när jag upptäckte att knäna höll. :D
Måndagar och onsdagar har dom nämligen "allmänhetens tid" på ett ställe med inomhusbana (200 m). Mycket behagligt underlag att springa på. Jag sprang lite i etapper kan man säga. Dels för att jag fortfarande är väldigt rädd om ryggen, och dels för att jag inte visste hur mitt dåliga knä skulle reagera.

Utmaningen består i att springa Tjejmilen i slutet av augusti... Känns lite skrämmande, men samtidigt sååå roligt. Ser så mycket fram emot att få göra nånting sånt med min kära lilla mor. Ska bli supermysigt.
Eftersom att det kändes så himla bra att springa på innebanan på Nolia, så fortsätter jag nog med det. Tycker också det är roligare att springa flera varv på en kortare bana, än färre varv på en längre bana.
Det är alltså 50 varv (sammanhängande) som är målet. Sprang igår 1600 meter totalt, där den längsta "etappen" var på 600 meter, alltså tre varv (hade en taktik där jag varvade att jogga med att promenera raskt).
Det betyder att det bara är 47 varv kvar. :D
Jag ska ha 25 varv tills i maj, då jag ska ta revansch på Blodomloppet. Vi var anmälda att springa allihopa i vårat lag, men jag blev jättesjuk några dagar innan, och fick nöja mig med att gå fem kilometer istället för att springa, men maj 2009 blir det andra bullar!

Känner mig hur peppad som helst. Som sagt, du ligger några varv efter morsan. ;) *puss*

Mer jul.

Var ner en sväng på MAXI idag och handlade lite förnödenheter, och när jag har packat mina påsar och vänder mig om för att gå till bilen, så möts jag av den här:


En gigantisk snökula!
Kan jag snälla få ha en sån i vardagsrummet istället för en julgran?! Det snöar ju i den and everythiing.......

Kärlek.

Hihi, måste bara få visa en bild som jag hittade nu på min underbara mormor. Hur söt hon är när hon ska färga håret.

Underbara söta lilla momma!

Vill också ha såna där pippilotter! :)

När barnen somnat.

Jag fick en så rolig känsla i lördagskväll. (Helgen har varit fantastiskt skön by the way.)
På lördag eftermiddag så somnade både jag och sambon i soffan framför tv:n. Jag vaknade efter nån timme och tittade på tv, medan sambon snarkade vidare. Framåt senkvällen tog jag och bäddade rent i sängen, väckte sambon, ledde honom till sovrummet, stoppade om honom och pussade god natt.
Efter nattningen var färdig gick jag in i köket och fyllde på vinglaset, satte mig vid datorn och tittade på några avsnitt av min favoritserie genom alla tider: Vänner, så klart.
Och det var då tanken slog mig!
Jag förstog helt plötsligt alla föräldrar där ute, som när dom har nattat barnen, kan sjunka ner i soffan tillsammans med ett glas vin eller en öl och bara mysa. Inte för att jag ser mitt hjärta som ett barn eller som en börda! Nej nej, jag älskar att mysa i soffan MED honom, inte utan honom, men tanken bara slog mig! Skrattade lite gott för mig själv en liten stund, och var sedan tvungen att smyga in i sovrummet och ge honom en liten puss på kinden. *älskar*
Klockan blev närmare halv 3 innan jag smög mig ner i sängen bredvid honom.

Lugn och ro.. ;)

Igår hade vi planerat att promenera runt hand i hand på den årliga mys-julmarknaden på Gammlia. Så något snopen blev man när det visade sig att marknaden inte är förrän nästa helg! :( Men det blev inte en så tokig dag i alla fall. Det blev en tur ner på staden i pissregnet på skyltsöndagen istället. :)

Och nu är det en ny vecka... *suck* Jag tycker verkligen inte om måndagar. Och det verkar inte min rygg göra heller. Usch va less jag blir på att den aldrig blir bra! Sambon tyckte att jag skulle ringa till naprapaten och boka in en ny tid, men det kändes inte värt att lägga 500 kr på det när det är mitt eget fel att det inte blir bättre, då jag inte gör övningarna jag har fått av honom.... Får skärpa mig lite. Det tar ju faktiskt inte så lång tid att göra det, och om det kan få mig att kunna sitta som folk igen så är det ju definitivt värt det.

Bara att rulla ut yoga-mattan......

RSS 2.0